Израел изпита успешно усъвършенствана противоракетна система (видео)

  • 22 януари 2019 11:45

  • 990
  • 0
Израел изпита успешно усъвършенствана противоракетна система (видео)
© gettyimages

Израел обяви, че е изпитал успешно усъвършенствана система за противоракетна отбрана, способна да го защити от заплахата от балистични ракети, идващи извън атмосферата, съобщи Асошиейтед прес.

Израелското министерство на отбраната определи теста с ракета прехващач "Стрела-3" като "повратен момент" в способността на страната да се защитава "срещу настоящи и бъдещи заплахи в региона".

Изпитанието бе проведено два дни след като Израел осуети ракетна атака от Иран, отбелязва БТА. "Стрела-3" е част от дълбоко ешелонираната система за ПВО, която Израел разработва, за да се защити едновременно от ракети с малък и среден обсег от ивицата Газа и Ливан, както и от такива с голям обсег от Иран.

Системата включва елементите "Железен купол", "Прашката на Давид" и "Стрела-2". Новата система бе разработена от израелската авиокосмическа компания в сътрудничество с американския авиационен гигант "Боинг" и влезе на въоръжение през 2017 г. Израел вече е разположил ракети "Стрела" за противодействие срещу ракети, изстреляни от Сирия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
990 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини