Рисували свастики еврейски тийнтерористи са убили арабка

  • 07 януари 2019 13:17

  • 1217
  • 2
Рисували свастики еврейски тийнтерористи са убили арабка
© Getty (архив)

Петима израелски тийнейджъри бяха арестувани вчера във връзка с убийство на палестинката Аиша ар Раби.

На възпитаниците на йешива (висше учебно заведение за изучаване на свещения за юдаизма текст – Талмуд) са повдигнати обвинения в умишлено убийство. Петимата през октомври около източния град Наблус са замерили с камъни колата, в която е пътувала майката на девет деца. Жената е починала властите на травмите, а нейният съпруг – получил множество рани, но е оцелял.

"Задържаните са оставени в ареста, защото може да се укрият или да извършат ново престъпление. Твърденията, че родителите на петимата не са били уведомени за нашите действия не отговарят на истината. На тийнейджърите им се сервира храна, съответстваща на религиозните правила, и те могат да се молят. В хода на разследването ние установихме, че петимата са рисували свастики върху знамена на Държавата Израел. Младежите също са нападали физически евреи, които са били светски настроени", пише в комюнике на  израелската Служба за вътрешна сигурност, цитирано от нюзру.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1217 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мариела Панкова

2019.01.08 | 16:20

2

"йешива (висше учебно заведение за изучаване на свещения за юдаизма текст – Талмуд)"
Да бяхте си проверили термините само през Уикипедия, пак щеше да е по-вярно от тази глупост!

Уикипедия:
Йешива (на иврит: ישיבה‎) е еврейска образователна институция, поставяща си за цел изучаването на традиционни религиозни текстове, най-вече Талмуд и Тора. Изучаването става чрез ежедневни лекции и работа по двойки, наричани хавруса. В миналото йешива са посещавани само от високопоставени мъже, но в наши дни достъпът до всички неортодоксални и модерноортодоксални йешива е свободен.

2019.01.07 | 14:08

1

" Жената е починала властите на травмите, "
======================================================
Ще го разкодирате ли това ??!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини