Край на проституцията в Израел

  • 04 януари 2019 12:13

  • 2818
  • 0
Край на проституцията в Израел
© Getty (архив)

Солени глоби заплашват мъже, които посещават проститутки в Израел.

По разпоредбите на нов закон, който криминализира платената любов, клиент на жрица ще трябва да плати 2000 шекела (около 470 евро), ако бъде хванат за пръв път с жена, упражняваща най-древната професия. При повторно нарушение сумата се удвоява, а най-високият размер на паричното наказание е 7000 шекела (приблизително 1650 евро). Освен това клиентът и проститутката ще полагат и общественополезен труд, а също ще бъдат задължени да посещават и лекции, на които ще се разказва от вредата от платената любов.

Проектът бе приет преди няколко месеца с гласовете на консервативни еврейски, арабски и християнски депутати в Кнесета. Нормативният акт ще влезе в сила през лятото на 2020 г. Левите парламентаристки гласуваха против. Те откриха в закона нарушение на принципа на равенство между половете. От наказания са освободени жиголата и травеститите, предлагащи сексуални услуги.

В момента упражняването на проституцията в еврейската държава е легално. Криминализарано е само сутеньорството, пише детали.ил.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2818 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини