Палестинец получи доживотна присъда за продажба на земя на израелски евреи

  • 31 декември 2018 18:12

  • 1176
  • 2
Палестинец получи доживотна присъда за продажба на земя на израелски евреи
© pixabay

Съд в Рамала осъди днес палестинец на доживотен затвор и тежък принудителен труд заради това, че продавал земя в Стария град на Ерусалим на израелски евреи, предаде ДПА.

Според палестинската агенция УАФА Върховният наказателен съд в Рамала е признал мъжа за виновен в нарушаване на наказателния кодекс от 1960 г., забраняващ да се продава земя на чужда страна. За подобно престъпление според палестинските закони може да бъде наложена и смъртна присъда, но президентът Махмуд Абас досега никога не е подписвал смъртни присъди.

В израелските медии се появиха публикации, че мъжът се казва Исаам Акел, палестинец с двойно палестинско и американско гражданство и, че е жител на Източен Ерусалим.

Палестинската власт разглежда продажбите на земя на израелски евреи като държавна измяна. Израел призова Акел да бъде освободен и в отговор на задържането му арестува няколко палестински официални лица, отбелязва БТА.

По време на арабско-израелската война през 1967 г. Израел отнема от Йордания Западния бряг и Източен Ерусалим. Израел смята Ерусалим за своя "неделима столица", докато палестинците искат Източен Ерусалим за столица на своя бъдеща държава. Петдесет и петгодишният Акел е арестуван през октомври и както се твърди, е признал, че е опитал да продаде на израелска заселническа организация земя в Стария град.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1176 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.01.01 | 08:04

2

А В БЪЛГАРИЯ ,КОГА??? Цялата ни държава е разпродадена на турци,украйнци,румънци,американци,еврей и т.н

2018.12.31 | 19:25

1

Същата присъда трябва да се приложи за продажба на българско гражданство!

Добави коментар

Водещи новини