Facebook блокира акаунт на син на израелския премиер заради обиди

  • 17 декември 2018 11:26

  • 789
  • 3
 Facebook блокира акаунт на син на израелския премиер заради обиди
© Getty (архив)

Facebook блокира достъпа на сина на израелския премиер Бенямин Нетаняху, Яир, до страницата му за 24 часа, след като той написа коментар, в който нарече онлайн платформата мисловна полиция, и сподели забранено по-рано съдържание, предаде АП.

Яир Нетаняху вчера нападна Facebook, за това, че по-рано бе свален негов пост, в който той призоваваше за "отмъщение за смъртта" на двама израелски войници, убити миналата седмица от палестинци с огнестрелно оръжие, както и за изгонване на палестинците. Той сподели снимки на по-ранния пост в Twitter, в нарушение на правилата на Facebook за общуване между потребителите.

Миналата седмица Facebook премахна пост на Нетаняху, в който той написа, че би предпочел всички мюсюлмани да напуснат земята на Израел. "Знаете ли къде няма атентати? В Исландия и Япония, където по случайност няма мюсюлмани", написа в четвъртък Яир Нетаняху, което бе обичайна провокация в социалната мрежа. Малко по-късно младият Нетаняху написа, че има само два пътя за постигане на мир: Всички евреи да си тръгнат или всички мюсюлмани да напуснат. Аз предпочитам втората възможност.

Двама израелски войници и преждевременно родено бебе загинаха след палестински атаки на Западния бряг на река Йордан миналата седмица. След като Facebook премахна тези постове, Яир Нетаняху написа текст, в който критикуваше политиката на социалната мрежа, която не пипа, според него, хиляди постове, призоваващи за унищожението на еврейската държава и за смърт на евреите. Този пост стана причина за блокиране на достъпа му за 24 часа и Яир написа в Twitter, че Facebook упражнява диктатура върху мисълта.

Facebook не направи веднага изявление по случая.

27-годишният син на Нетаняху си навлече критиките на медиите заради груби постове и разгулен живот за сметка на обществото. Той е една от любимите мишени на критиците на баща му, които изтъкват, че данъкоплатците плащат за неговата охрана, за шофьор и за начина му на живот в резиденцията, макар да не заема никакъв официален пост.

В началото на тази година публикацията на смущаващ запис с Яир Нетаняху предизвика скандал. По време на запой в стриптийз клубове в Тел Авив през лятото на 2015 г. Яир казва между другото на друг младеж от компанията - син на един от най-богатите хора в Израел - че министър-председателят е помогнал на баща му да спечели милиарди долари, благодарение на важна сделка за експлоатирането на израелски природен газ.

Последвайте канала на

БТА
789 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
kolxo

2018.12.17 | 12:34

3

А случайно да се е поинтересувал има ли чифути в Исландия и Япония? Я каква още по-голяма случайност, не? Все друг им е виновен. Те са в оснавата на всеки конфликт от който могат да се направят пари (което значи абсолютно всеки), но е много удобно да викат 'дръжте крадеца'.

Stamat

2018.12.17 | 12:14

2

Да се обади на господин Цукерберг, да го попита. Все пак са от един род, все ще намерят общ език!

не може ЧИФУТ

2018.12.17 | 12:04

1

ДА КАЗВА ОТКРОВЕНО ,КАКВО МИСЛИ ЗА ДРУГИТЕ. ТОВА Е НАЙ ЛОШИЯ ГРЯХ ЗА ТЯХ.

Добави коментар

Водещи новини