Синът на Хашоги е напуснал Саудитска Арабия

  • 25 октомври 2018 19:36

  • 1327
  • 1
 Синът на Хашоги е напуснал Саудитска Арабия
© Pixabay

Салах Хашоги, синът на убития в саудитското консулство в Истанбул журналист Джамал Хашоги, е напуснал Саудитска Арабия заедно със семейството си, след като е била отменена забраната да излизат от страната.

Това съобщи правозащитната организация Хюман райтс уоч, цитирана от АФП. "Салах и семейството му са в самолет на път за Вашингтон", заяви директорката на организацията за Близкия изток Сара Леа Уитсън. Тя посочи, че Салах и семейството му са заминали, след като е била отменена забрана да напускат Саудитска Арабия.

Саудитският журналист и опозиционер Джамал Хашоги, сътрудник на в. "Вашингтон пост", живеещ в изгнание в САЩ, беше убит на 2 октомври в саудитското консулство в Истанбул, където отишъл за документи за сключване на брак с годеницата си туркиня.

Саудитските власти отначало отрекоха журналистът да е мъртъв, а впоследствие под международен натиск излязоха с няколко поредни версии, в крайна сметка заявиха в четвъртък, че заподозрените в убийството са действали предумишлено. Във вторник принцът престолонаследник Мохамед бин Салман и саудитският крал Салман приеха Салах и един от братята на Джамал Хашоги в кралския дворец в Рияд и им поднесоха съболезнования.

Последвайте канала на

БТА
1327 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Българин

2018.10.25 | 20:43

1
В убийството най-вероятно са замесени краварете(СеРеУ-то)и тези,които нескопосано тровиха Скрипал с "руски " Новичок и после събориха къщичката му,за да заметат посраното.

Добави коментар

Водещи новини