Премиерът на Пакистан на посещение в Саудитска Арабия, заяви, че страната му има голяма нужда от заеми

  • 22 октомври 2018 21:48

  • 3425
  • 1
 Премиерът на Пакистан на посещение в Саудитска Арабия, заяви, че страната му има голяма нужда от заеми
© GettyImages

Пакистанският министър-председател Имран Хан замина за Саудитска Арабия, за да участва в инвестиционна конференция, бойкотирана от други лидери заради смъртта на журналиста Джамал Хашоги в саудитското консулство в Истанбул, предаде Ройтерс.

Хан каза преда да отпътува, че е разтревожен от смъртта на Хашоги, но не може да пропусне конференцията, защото Пакистан има голяма нужда от саудитски заеми, за да укрепи икономиката си.

"Причината, поради която усещам, че трябва да се възползвам от тази възможност, е, че в страна с 210 милиона души точно сега ние имаме най-тежката дългова криза в нашата история", заяви той в интервю за изданието "Мидъл ийст ай".

"Ако не получим заеми от приятелски страни или МВФ, всъщност след още два или три месеца няма да имаме достатъчно чуждестранна валута, за да обслужваме дълговете си или да плащаме своя внос. Така че в момента сме отчаяни", каза Хан, за когото това е второ посещение в Саудитска Арабия за един месец.

Пакистанският премиер е придружаван от финансовия министър Асад Умар и своя съветник по въпросите на търговията, текстила, промишлеността и инвестициите Абдул Разак Давуд, заявиха от неговата канцелария.

В комюникето се отбелязва, че това "ще даде възможност за свързване с тези хора, които са заинтересовани да инвестират в Пакистан".

Последвайте канала на

БТА
3425 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.10.22 | 22:45

1
Нищо не казвате за трендафилата с която се ръкува...

Добави коментар

Водещи новини