Израел нареди да спрат доставките на гориво за ивицата Газа

  • 13 октомври 2018 12:09

  • 2006
  • 2
Израел нареди да спрат доставките на гориво за ивицата Газа
© Getty Images/Guliver

Израелският министър на отбраната Авигдор Либерман нареди незабавно да се прекратят доставките на гориво за ивицата Газа заради размириците и нападенията над израелски войници при границата на палестинския анклав с Израел, предадоха Франс прес и ТАСС.

"Израел няма да търпи ситуации, когато от една страна в ивицата Газа влизат цистерни с гориво, а от друга има прояви на насилие над израелски граждани и войници", се казва в изявление на министерството на отбраната. В него се съобщава също, че вчера сутринта в ивицата Газа са били допуснати четири цистерни с гориво, след което там са започнали "сериозни размирици, чиито участници са хвърляли взривни устройства и коктейли "Молотов" по израелски войници и са направили опит да пробият границата" с Израел.

Ивицата Газа е под израелска блокада повече от десет години и условията на живот на населението й непрекъснато се влошават. ООН бе посредник за влязло в сила тази седмица споразумение за доставки на гориво за производство на електроенергия в анклава, пише БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2006 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Едо

2018.10.13 | 20:06

2
НЕОТДАВНА БЯХ В ИЗРАЕЛ И МОГА ДА ГОВОРЯ КАТО ОЧЕВИДЕЦ. ТАМ МОМИЧЕТАТА С УНИФОРМА СА КАТО МАНЕКЕНКИ ВЪНШНО, С М16 НА ГЪРБА, ДВИЖАТ СЕ ПО ТРОЙКИ, А МЪЖЕТЕ ВОИНИ СЕ ДВИЖАТ ПО ДВОЙКИ. ПЪЛЕН РЕД, ТИШИНА И СПОКОЙСТВИЕ! ПОВОЛЕНО Е ДА СЕ СНИМАШ С ТЯХ ЗА СПОМЕН. НЕ ЗАБЕЛЯЗАХ ПОНЕ ЕДИН ЧОВЕК ДА ЗАПАЛИ ЦИГАРА! НЕ ВИДЯХ ЕДНА ЖЕНА ДА РАБОТИ КАТО ТЪРГОВКА, КАТО СЕРВИТЬОРКА ИЛИ КАТО РЕЦЕПЦИОНОСТКА. ИЗРАЕЛЦИТЕ СА МНОГО ОТВОРЕНИ КЪМ ДОБРОЖЕЛАТЕЛНИТЕ ЧУЖДЕНЦИ, ОСОБЕНО КЪМ БЪЛГАРИТЕ! ТЕ ДОБРЕ ПОМНЯТ ДОБРОТО И ВИСОКО ГО ЦЕНЯТ! ИЗКЛЮЧИТЕЛНО РЕВНОСТНИ ВЯРВАЩИ СА! ТОВА, ИМЕННО, ГИ СЪХРАНИ 20 ВЕКА, ПРЪСНАТИ МЕЖДУ ЧУЖДИ НАРОДИ! И НЯМА НИЩО ЧУДНО В ТОВА, ЗАЩОТО, НИЕ, ХРИСТИЯНИТЕ ДОБРЕ ЗНАЕМ, ЧЕ ИЗРАЙЛЕВИЯТ НАРОД, Е БОГОИЗБРАНИЯ!
Сион

2018.10.13 | 18:37

1
Не да им спрат доставките ,ами да изтрият напълно тая мръсна палестинска измет

Добави коментар

Водещи новини