Майка и бебе са починали при израелските удари в Ивицата Газа

  • 09 август 2018 06:41

  • 2401
  • 0
Майка и бебе са починали при израелските удари в Ивицата Газа
© Getty Images

Бойци от палестинското ислямистко движение Хамас изстреляха вчера десетки ракети от ивицата Газа срещу Израел, който отвърна с въздушни удари, предаде Франс прес, като се позова на израелски и палестински източници.

Към територията на Израел до момента са изстреляни около 70 ракети, съобщи в комюнике израeлската армия. Повечето от тях са паднали в необитаеми райони, а 11 са били прехванати от израелската система за противоракетна отбрана. Две обаче са паднали в град Сдерот, посочиха полицията и армията.

Израелските военновъздушни сили съобщиха, че са поразили поне 12 мишени в Газа, включително фабрика за производство на бетон и на елементи за изграждане на тунели, както и военни обекти, отбелязва ДПА.

Това става въпреки преговорите за постигане на напредък към евентуално примирие, за да се избегне четвърта за последните 10 години война, подчертава Ройтерс. Висш член на Хамас каза, че преговорите с посредничеството на ООН и Египет са "в напреднала фаза", а израелски висш парламентарист намекна за възможен пробив след четири месеца на конфронтация и сблъсъци, довели до взаимни заплахи с война.

Здравното министерство в Газа съобщи, цитирано от ДПА, че при израелски въздушен удар в централния град Дейр ал Балах е загинала 23-годишна бременна жена и дъщеричката й на година и половина, а бащата е ранен. По-рано бе съобщено, че при израелски удар е бил убит и член на въоръженото крило на Хамас. В резултат на ударите са ранени осем цивилни.

При ракетния обстрел от Газа е бил ранен един израелец.

Специалният пратеник на ООН за Близкия изток Николай МладеновНиколай Младенов Николай Евтимов Младенов е избран за министър на външните работи от 41-ото Народно събрание на 27 изрази дълбока тревога от тази ескалацията на насилието между Газа и Израел. Младенов каза, че ООН и Египет са предприели безпрецедентни усилия да се избегне сериозен конфликт, на предупреди, че ситуацията може бързо да се влоши, а това ще има ужасни последици за хората

Последвайте канала на

БТА
2401 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини