Ердоган нарече Израел „фашистка страна“

  • 24 юли 2018 16:47

  • 6000
  • 4
Ердоган нарече Израел „фашистка страна“
© Pixabay

Ердоган заяви в реч пред депутати от управляващата Партия на справедливостта и развитието, че израелският закон, според който само евреите имат право на самоопределение, узаконява потисничеството и показва, че Израел е „най-ционистката, фашистка и расистка страна“, съобщи БНР, цитирайки АФП.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху отвърна, заявявайки днес, че Турция при управлението на президента Реджеп Ердоган се превръща в „мрачна диктатура“.

„Ердоган избива сирийци и кюрди и изпраща в затвора десетки хиляди турци. Под неговата власт Турция се превръща в мрачна диктатура“, заяви Нетаняху след яростни изявления на турския президент срещу приетия миналата седмица закон, който определя Израел като „държавата-нация на еврейския народ“.

Според турския президент новият израелски закон има за цел да продължи да притеснява и изолира палестинците. Ердоган изтъкна също, че Израел се е проявил като „терористична държава“, атакувайки палестинците с танкове и артилерия, а духът на Адолф Хитлер се е появил отново сред някои от израелските управляващи.

Последвайте канала на

Александър Томов
6000 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Едо

2018.09.04 | 14:23

4
ДОБРЕ Е НЕ САМО ТОЗИ ПРЕЗИДЕНТ, НО И ВСИЧКИ ВЪРЛИ ВРАГОВЕ НА ИЗРАЕЛ ДА ГО ПОСЕТЯТ И ДОБРЕ ДА ГО ОГЛЕДАТ, ДА СНИМАТ АБСОЛЮТНО ВСИЧКО НА ВОЛЯ, ЗАЩОТО НИКОЙ НЯМА ДА ВИ ПРЕЧИ, ДОРИ КОГАТО СРЕЩНЕТЕ ОБИЧАЙНИЯ ВОЕНЕН ПАТРУЛ, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ДА СЕ СНИМАТЕ С НЕГО. НЕ МОЖЕШ ДА ВИДИШ ЕДИН ЧОВЕК В ИЗРАЕЛ ДА ЗАПАЛИ ЦИГАРА, НЕ МОЖЕШ ДА ВИДИШ ЕДНА ЖЕНА ДА РАБОТИ КАТО ТЪРГОВСКИ РАБОТНИК, КАТО РЕЦЕПЦИОНИСТ, КАТО СЕРВИТЬОРКА . НО, ИЗРАЕЛКИТЕ ЯВНО МНОГО ОБОЧАТ ДА ПАЗАРУВАТ И ДА ПРИКАЗВАТ. ИЗКЛЮЧЕНИЕ ПРАВЯТ ЖЕНИТЕ С ПАГОН И ОРЪЖИЕ. НАВСЯКЪДЕ Е ТИШИНА, РЕД И СПОКОЙСТВИЕ, КОЕТО В БАНДИТСКА БЪЛГАРИЯ НЕ СЪЩЕСТВУВА.
BAI GANIO

2018.07.24 | 23:26

3
HIPOKRAT TI SI PALEN GIAURSKI GALOSH PLOSTA TIKVA NEDOKLATENA

2018.07.24 | 19:53

2
Тук е прав, но иначе е мутро-седесар, избран съа заплахи и Костинбродски бюлетини.
Хипократ

2018.07.24 | 19:36

1
Тоя цървул по-добре да си мълчи ,че диктаторите взеха да ги свалят напоследък...

Добави коментар

Водещи новини