Нетаняху се срещна с Лавров, за да обсъдят ситуацията в Близкия изток

  • 23 юли 2018 19:16

  • 2653
  • 1
Нетаняху се срещна с Лавров, за да обсъдят ситуацията в Близкия изток
© Getty Images (Архив)

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху започна днес преговори в Ерусалим с руския външен министър Сергей Лавров и началника на генералния щаб на руските въоръжени сили Валерий Герасимов, предаде ТАСС, като се позова на канцеларията на Нетаняху.

По-рано през деня израелският премиер съобщи на заседание на своето правителство, че възнамерява да обсъди с пратениците на Москва обстановката в Близкия изток, включително в Сирия. Нетаняху потвърди, че Израел продължава да настоява споразумението за раздалечаване на силите със Сирия от 1974 г. да бъде изпълнявано така, както е било десетилетия наред до началото на сирийската гражданска война.

Освен това израелският премиер потвърди, че неговата страна ще продължи да действа срещу опитите на Иран да укрепи военното си присъствие в Сирия.

В тази връзка Израел отхвърли руското предложение да се задържат иранските сили на 100 км от линията на прекратяване на огъня (между Израел и Сирия) на Голанските възвишения, заяви израелски представител.

По думите на анонимния израелски служител Нетаняху казал на Лавров: "Няма да позволим на иранците да се установят дори на 100 км от границата".

Последвайте канала на

Владимир Василев
2653 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.07.23 | 20:10

1
ДА ПОЛУЧИ ИНСТРУКЦИИ ОТ КРЕМЪЛ

Добави коментар

Водещи новини