Австралия спря хуманитарната си помощ за Палестина

  • 02 юли 2018 12:59

  • 1602
  • 0
Австралия спря хуманитарната си помощ за Палестина
© gettyimages

Австралия е прекратила преките хуманитарни помощи за Палестинската автономна власт. Причините за това решение са опасенията, че нейните дарения могат да увеличат способността на автономната власт да плаща на палестинци, осъдени за насилие с политическа мотивация, съобщава "Асошиейтед прес".

Външният министър на Австралия Джули Бишъп уточни, че финансирането на доверителен фонд на Световната банка е било прекратено, след като тя е писала до Палестинската власт в края на май, търсейки уверение, че австралийското финансиране не е било пропиляно. Тя изтъкна в изявление, че се опасява, че предоставянето на допълнителни средства позволява на Палестинската власт да използва собствения си бюджет да бъде харчен за дейности, които "Австралия никога няма да подкрепи".

Помощта на Австралия в размер на 7,4 млн. долара за Палестина ще бъде пренасочена към Хуманитарния фонд на ООН за палестинските територии, който предоставя на уязвимите палестинци здравни грижи, храна, вода, подобрени хигиенни условия и подслон.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1602 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини