Хасан Рохани обеща да постави САЩ на колене

  • 27 юни 2018 21:54

  • 3672
  • 0
Хасан Рохани обеща да постави САЩ на колене
© Getty Images/Guliver

Президентът на Иран Хасан Рохани отказа да „капитулира“ пред Вашингтон и да направи отстъпки по въпроса за преразглеждане на ядрената сделка, съобщи самият той в изявление, излъчвано по държавната телевизия, съобщава РИА Новости.

„Ще съхраним историческото си национално величие и сами ще поставим САЩ на колене в тази силова борба“, заяви той. Рохани подчерта, че в тази цел Техеран ще помогне на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, чиято политика, по негово мнение, настройва против САЩ целия свят. „Като се има предвид това, което прави Тръмп, виждаме как светът се събира и всеки се обединява един с друг. Мисля, че Тръмп прави на всички добро, обединявайки света, а в същото време изолирайки себе си“, допълни иранският държавен глава.

Той засегна и въпросите за икономическите затруднения. „Ние сме длъжни да покажем на света, че можем да преживеем проблемите и трудностите без да променяме своето величие, свобода, независимост, демокрация, републикански строй, религия и култура“, заяви Рохани.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3672 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини