Най-малко 14 души загинаха при самоубийствен атентат в Източен Афганистан

  • 17 юни 2018 16:11

  • 1151
  • 0
Най-малко 14 души загинаха при самоубийствен атентат в Източен Афганистан
© Gettyimages

Най-малко 14 души загинаха днес и 45 бяха ранени при самоубийствен атентат в Източен Афганистан - втория за два дни, който помрачи безпрецедентното примирие в страната, предаде Франс прес.
Извършителят се самовзриви край офиса на губернатора на провинция Нангархар в град Джалалабад, заяви за АФП говорителят му Атаула Хогиани. Недалеч оттам се намира консулството на Индия.
Данните на говорителя за жертвите и ранените бяха потвърдени от източник от афганистанските сили за сигурност, който обаче говори за над 10 жертви.


До момента никой не е поел отговорност за атентата.

Според Хогиани извършителят, дошъл пеш, е избрал за мишени талибани, цивилни и старци, напускали комплекса, в който се намира губернаторският офис, след празненство по случай мюсюлманския празник Айд ал Фитр, който бележи края на свещения месец рамазан.

Днес талибаните отхвърлиха предложение на президента Ашраф Гани да продължат обявеното от тях 3-дневно примирие, съвпаднало с празника и с обявеното от правителството едностранно 8-дневно прекратяване на огъня, което изтича в сряда.
Атентатор се самовзриви вчера с кола бомба, уби 36 души и рани 65 на общо празненство, събрало бунтовници талибани, афганистански правителствени войници и цивилни граждани, радващи се на примирието.
Боевете в страната може да бъдат подновени още утре, заключава АФП.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1151 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини