Израелска служба: Сирия дирижираше атентат срещу нашия премиер

  • 05 юни 2018 12:20

  • 2379
  • 1
Израелска служба: Сирия дирижираше атентат срещу нашия премиер
© Getty (архив)

Заговор за убийството на израелския премиер Бенямин Нетаняху бе предотвратен от специализирана служба в еврейската държава, предаде ТАСС.

В лаконично съобщение на израелското контраразузнаване "Шин Бет" се посочва за проведена операция в населения с много араби Източен Ерусалим. "Ние арестувахме няколко души, които са подготвяли заговор, който е целял убийство на нашия министър-председател. Конспираторите са координирали своите планове със сирийските власти", се посочва в комюникето.

Новината за подготвения атентат дойде на фона на совалката на Нетаняху в няколко европейски държави. Израелският премиер вчера разговаря с германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се в Берлин, днес се да очаква той да се срещна с френския президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на в Париж, а за утре Нетаняху има планирани разговори с британския премиер Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в в Лондон.

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2379 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.06.05 | 13:58

1
Вижте му само мазната, корумпирана физиономия на този лъжец, по-гаден и от Р.Овч

Добави коментар

Водещи новини