Нищят израелския премиер и семейството му за корупция

  • 26 март 2018 12:24

  • 1079
  • 1
Нищят израелския премиер и семейството му за корупция
© gettyimages (архив)

Израелският премиер Бенямин Нетаняху, съпругата му Сара и синът им Яир са подложени на разпит за предполагаема правителствена помощ на най-голямата израелска телекомуникационна компания "Безек", предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Разпитът на Нетаняху се извършва в резиденцията на премиера в Ерусалим, а Сара и Яир са разпитвани в полицейското управление в град Лод. Сара и Бенямин Нетаняху са разпитвани като обвиняеми, а синът им само дава показания. Корупционното дело се отнася до приемането на разпоредби, облагодетелствали "Безек" със стотици милиони долари. В замяна на това популярният информационен сайт на компанията е осигурил благоприятно отразяване на Нетаняху и  семейството му. Бившият медиен съветник на израелския премиер Нир Хефец и бившият генерален директор на министерството на комуникациите Шломо Филбер са подписали споразумения да свидетелстват за обвинението по този случай.

Нетаняху отрича категорично да е правил нещо нередно, заявявайки, че не е имал влияние върху решенията, отнасящи се до "Безек" и че те са били взети от професионална комисия. От ноември 2014 г. до февруари 2017 г. Нетаняху е бил министър на комуникациите.

Полицията вече препоръча повдигането на обвинения за корупция срещу Нетаняху при два други случая. Решението обаче трябва да бъде взето от израелския главен прокурор Авишай Манделблит.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1079 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
евреин и корупция

2018.03.27 | 02:20

1
не е възможно.

Добави коментар

Водещи новини