Предполагаемо нападение с хлор беше извършено в източната част на Алепо

  • 22 ноември 2016 21:04

  • 4566
  • 2
Предполагаемо нападение с хлор беше извършено в източната част на Алепо
© Getty Images (архив)

Контейнери с химическо вещество, за което се предполага, че е било хлор, бяха хвърлени днес от хеликоптери над контролираната от бунтовниците източна част на сирийския град Алепо, заявиха Сирийският център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ) и местната здравна дирекция, цитирани от Ройтерс.

Неправителствената организация е получил информация от свои източници за най-малко четири варелни бомби, хвърлени над кварталите Катерджи и Дахрат Ауад, и разнесла се миризма на хлор в района. Медицински източници са казали, че според тях става дума за хлор.

Местната здравна дирекция заяви, че са получени сигнали за случаи на дихателни проблеми.

По-рано през деня сирийската армия посъветва гражданското население в обсадената източна част на Алепо да не излиза по улиците и да не се приближава до позициите на бойците. Тя призова бунтовниците да спрат да обстрелват контролираните от правителството западни райони на града.

Последвайте канала на

БТА
4566 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
asd

2016.11.26 | 10:09

2
TAq eftina hamerikanska propaganda nqma krai. Widi6 li hwyrleli hlor wyrhu demokrati4nite im buntownici lo6ite prawitelstweni woiski. Edni i sy6ti nomera ni gi prodawat za amnaisti pyt. Ne6to padna mediina zawesa wyrhu drugite im demokrati ot ISIS.

2016.11.26 | 10:08

1
Пердашат, но и предварително предупреждават!

Добави коментар

Водещи новини