Стотици джихадисти чакат да се завърнат в Босна и Херцеговина

  • 01 ноември 2019 12:09

  • 1018
  • 2
Стотици джихадисти чакат да се завърнат в Босна и Херцеговина
© gettyimages

Полицейските служби в Босна и Херцеговина са получили информация, че в три бежански лагера в Сирия са настанени около сто мъже и 160 жени и деца, свързани с терористичната групировка "Ислямска държава", предава македонската медия ”Maкфакс“.

На теория те могат да се върнат в Босна и Херцеговина, но това може да стане само ако бъде потвърдено гражданството им.Това заяви министърът на сигурността на Босна и Херцеговина Драган Мектич.

Той допълни, че е изпратен списък от няколко десетки граждани на БиХ, срещу които са заведени наказателни дела. Сараево е поискало те да бъдат върнати в страната.

Мектич добави, че няма допълнителна информация каква е ситуацията около тези лица след започването на турската операция в Северна Сирия, където се намират някои от лагерите за задържане на лица, свързани с „Ислямска държава“.

Някои от гражданите на БиХ преди това са били разследвани от властите в Сараево за сътрудничество с терористични организации и са в червените списъци на Интерпол.

Заради турската инвазия, предишният план за екстрадирането на девет заловени в Сирия граждани на БиХ е бил променен и министърът заяви, че Сараево на този етап няма информация за това какво се случва с тези хора и къде се намират те.

Последвайте канала на

Калина Христова
1018 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.11.01 | 12:25

1

ama razbira se i posle tezi darjavi sas djihadistite she gi priemem pri hemafroditite i pederasite vav maika evropa az niamam dumi a vie uvajaemi.

Erdo ravno na HTS

2019.11.01 | 19:17

2

erdogan da si gi pribira tova sa ot HTS sponsorira ot turciq teroristi4na grupirovka

Добави коментар

Водещи новини