Заев: Все още е рано да се обсъжда служебния премиер

  • 22 октомври 2019 17:26

  • 336
  • 1
Заев: Все още е рано да се обсъжда служебния премиер
© Булфото (архив)

Все още е рано да се обсъждат служебния премиер и министрите, в този момент правителството е фокусирано върху поддържането на темпа на икономическата реформа, заяви премиерът на Северна Македония Зоран Заев в отговор на въпрос на репортер в началото на конференция на Световната митническа организация в Скопие, предаде агенция МИА.

Все още е твърде рано. В този момент правителството е фокусирано върху поддържането на скоростта на икономическите реформи в страната, каза Заев, отбелязвайки, че целта е икономически растеж от 4 процента, макар бюджетът да е предвиден за 3,5 процента.

Целта е да постигнем тези цели с 4,1 процента растеж, което означава нови работни места, много инвестиции в страната, увеличен внос и увеличен икономически стандарт, каза премиерът на Северна Македония.

Попитан дали ще бъде отново премиер, ако неговата партия спечели изборите, Заев каза, че е поискал ясен мандат за продължаване на реформите. Той каза, че няма информация за твърденията на лидера на ВМРО-ДПМНЕ, че някои от партиите в управляващата коалиция обсъждат да преминат към опозиционния блок, отбелязвайки, че всяка партия е независима в своя избор. Заев очаква по-скоро управляващата коалиция да се увеличи.

Последвайте канала на

БТА
336 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
шорош

2019.10.22 | 17:56

1

шорошки мишок

Добави коментар

Водещи новини