Доживотен затвор за турчин, убил съпругата си пред очите на детето им

  • 22 октомври 2019 08:22

  • 2874
  • 3
Доживотен затвор за турчин, убил съпругата си пред очите на детето им
© Pixabay

Турчин бе осъден на доживотен затвор заради това, че е убил съпругата си пред очите на дъщеря им, предаде ДПА, като се позовава на информация на Анадолската агенция.

Съд в град Къръккале, Централна Турция, постанови вчера, че 43-годишният Федаи Варан е извършил предумишлено убийство.

През август 38-годишната Емине Булут бе намушкана с нож в гърлото от съпруга си Варан на публично място (в ресторант) пред 10-годишната им дъщеря.

"Не искам да умирам", бяха последните думи на майката до нейната плачеща дъщеря.

Аудиозапис с тези думи бе разпространен в социалните мрежи. На записа се чува още как детето вика: "Мамо, моля те, не умирай".

Булут почина в болница в Къръккале.

Убийството шокира цяла Турция.

Правозащитни организации от дълго време призовават турското правителство да въведе по-строги мерки за борба с домашното насилие.

Последвайте канала на

БТА
2874 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
"правосъдието"

2019.10.22 | 09:14

1

Българското правосъдие трябва да гледа и да се учи. Защото много от тях са отсъствали от лекциите като студенти и сега се чувстват като на друга планета. Лошото е че с безхаберието и бездействието си превърнаха и държавата ни в друга планета. Повечето държави са със светлинни години по напред от нас в правосъдната система.

Вашето име

2019.10.22 | 09:42

3

Абе то добре, че е имало запис и обществен натиск. Иначе медал щяха да му дадат и да го пуснат по живо, по здраво, нали е добър мюсулманин. Утре като поутихнат нещата ще го пуснат. Долни хора.

Заблудата

2019.10.22 | 09:26

2

Българското "суджук правосъдие" като не осъжда престъпниците или раздава смешно ниски присъди е съучастник в много престъпления. Не правят ли сметка че ощетени от тях хора могат да им раздават много бързо правосъдие. Съдът трябва да респектира престъпниците. Всеки които иска да става престъпник, трябва да знае че го чакат много години затвор от дългата ръка на правосъдието.

Добави коментар

Водещи новини