Сърбия отровила косовския вот?

  • 14 октомври 2019 15:36

  • 869
  • 1
Сърбия отровила косовския вот?
© Getty (архив)

Поне 26-ма членове на Централната избирателна комисия (ЦИК) в Косово са били приети в местни болници със симптоми на отравяне, написа в. Ню Йорк таймс.

Властите в Прищина са съобщили, че на служителите им е прилошало след като са отворили пликове с бюлетини за предсрочния парламентарен вот на 6 октомври, получени от Сърбия. Хората са имали зачервяване и обриви били изписани след няколко часа.

Информацията е станали повод в Прищина да се чуят гласове най-младата балканска държава да забрани партията "Сръбска листа", която е получила 10-те отредени за най-многобройното етническо малцинство в Косово места от 120-те депутати в парламента.

Президентът на Сърбия Александър Вучич е обвинил управниците в Косово за отравянето. "Цялата тази история е ушита с бели конци", казал е той. По думите му фалшивата новина е имала за цел да извади неговите сънародници от органите на управление на бившата провинция на Белград.

Опозиционните партии на местните албанци (косовари) са спечелили изборите. Победителите обаче не са получили необходимите най-малко 61 представители, за да сформират правителство.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
869 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЗАЕЦ ВАЛЕРИ-

2019.10.14 | 17:33

1

ФАЛШИВ ПРОФИЛ ВЪВ САЙТА НА МАФИЯТА.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини