Виорика Дънчила: Няма да подам оставка

  • 10 октомври 2019 19:37

  • 1062
  • 0
Виорика Дънчила: Няма да подам оставка
© Facebook

Румънският премиер Виорика Дънчила заяви след днешния вот на недоверие срещу правителството й, че няма да подаде оставка като председател на Социалдемократическата партия (СДП) и че няма за какво да се упреква, предаде Аджерпрес.

"Както знаете, бях избрана на конгрес. Оставам в ръководството на СДП", заяви Дънчила, след като парламентът одобри внесен от опозицията вот на недоверие с 238 гласа.

На въпрос как ще постъпи, ако от нея бъде поискано да направи крачка назад, лидерът на СДП отговори: "Няма как да направя стъпка назад и няма да направя".

Тя добави, че не се упреква за нищо, като изтъкна, че правителството е приложило мерки, които са добри за населението и които са били оценени добре от гражданите.

Дънчила също така изрази увереност, че ще се класира за втория кръг на президентските избори, които ще се състоят следващия месец.

"В събота ще представя кандидатурата си. През 2016 г. СДП дойде от опозиция и получи много голям резултат. Хората ще направят сравнение между това, което СДП направи, и това, което направиха тези, които искат да дойдат сега на власт", каза още Дънчила, цитирана от в. "Адевърул".

Опозицията сега разполага с 10 дни, за да предложи нов премиер, който трябва да бъде одобрен от президента Клаус Йоханис, посочва Ройтерс. След това номинираният за премиер и целият състав на новото правителство трябва да получат вот на доверие в парламента, за встъпят в длъжност.

Последвайте канала на

БТА
1062 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини