Сръбският президент: Искаме решение за Косово и затова строим пътя Ниш – Прищина

  • 27 септември 2019 09:48

  • 990
  • 1
Сръбският президент: Искаме решение за Косово и затова строим пътя Ниш – Прищина
© Getty (архив)

Ние искаме трайно решение на проблема с Косово и заради това строим автомагистралата от Ниш за Прищина, това е казал сръбският президент Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград. пред Генералната асамблея на ООН в Ню Йорк, предаде белградската ТВ Пинк.

Лидерът на западната ни съседка е заявил, че неговата държава иска намиране на справедливо решение за всички засегнати страни. "Аз съм убеден, че споразумението между сърбите и албанците в Косово е постижимо. Ние искаме решението да е справедливо за всички. Не може някои да получат всичко, а други - нищо", е посочил  още той.

Според Вучич Сърбия е настроена положително към намиране на изход от заплетената ситуация. "В случай че искахме конфронтация, щяхме ли да подпишем споразумението с Европейската инвестиционна банка за изграждането на пътя Ниш до Прищина?", попитал е реторично балканският политик.

Сръбският президент е посочил още, че властите в бившата провинция на Белград усложняват обстановката. "С въвеждането на високите вносни мита на стоки от страната ни и Република Сръбска (автономна част на Босна и Херцеговина) в Прищина наляха още масло в огъня на напрежението. То застрашава балканската сигурност, но и тази  в Европа", е заявил той от трибуната в ООН.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
990 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Елена Ефремова

2019.09.27 | 10:50

1

Вучич, че не си чистокръвен сърбин е ясно, но къде е немският ти любовник - чака Данчо Василев за анална дузпа, нали

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини