Ердоган отново категоричен: Турция ще защитава правата си Източното Средиземноморие

  • 26 август 2019 06:43

  • 1469
  • 3
Ердоган отново категоричен: Турция ще защитава правата си Източното Средиземноморие
© Getty Images (Архив)

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган поддържа позицията, че Турция ще защитава правото си да добива природен газ от Изключителната икономическа зона на Кипър, предаде Фокус, цитирайки Anadolu Agency.

Турският президент отново заяви, че Турция е решена да защитава правата си в Източното Средиземноморие, като се обърна към голяма група от хора в квартал Юсуфели в североизточната провинция Артвин.

Критикувайки противопоставянето на западните държави срещу хода на Анкара в региона, Ердоган заяви че „ние ще защитаваме правата на Турция в Източното Средиземноморие в пълна степен, въпреки западните заплахи".

Турция продължава да оспорва едностранните сондажи на Република Кипър в Източното Средиземноморие, като твърди, че Севернотурската кипърска република (СКТР) също има права върху ресурсите в района.

По-рано Анкара изпрати два кораба в Източното Средиземноморие, като отстоява правото на Турция и СКТР да използват ресурсите на Кипър.

Атина и гръцките киприоти се противопоставят на този ход и призоваваха лидерите на Европейския съюз да се присъединят към техните критики.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1469 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
гл. шеф на тайно разузнаване

2019.08.26 | 09:37

3

до. цял. свят. от гл. шеф на тайно разузнаване. вчера по този сайт сте вписвали от наше име. спретесе хора премахнете тези лъжи. за пари. ние вписахме едно съобщение за г. меркел. и тръмп. но не по този сайт. вписвалисте некъдърно. нас никой неможе дани подслушва. срамота.

Bay ganyo carvula

2019.08.26 | 08:17

2

Bravo na erdogan tocno taka

осман

2019.08.26 | 07:00

1

Ако Северен Кипър е признат от цял свят да добиват и те иначе е незаконно

Добави коментар

Водещи новини