Заев днес предлага на парламента промени в правителството

  • 23 август 2019 09:20

  • 267
  • 0
Заев днес предлага на парламента промени в правителството
© Булфото (архив)

Председателят на СДСМ и премиер на Република Северна Македония Зоран Заев потвърди снощи пред Централния комитет на СДСМ, че ще предложи Нина Ангеловска, съосновател и изпълнителен директор на платформата "Групер", за кандидат за нов министър на финансите, съобщава "Независен весник".

Заев каза, че днес ще внесе в парламента предложение за промени в изпълнителната власт. Ангеловска ще заеме поста на Драган Тевдовски. Според Заев това е показател, че младите хора получават шанс и трябва да останат в Северна Македония и да се трудят и работят, тъй като нищо не е недостижимо, дори най-високите постове в изпълнителната власт, пише изданието.

Заев обяви, че Елизабета Наумовска ще бъде номинирана за заместник министър на образованието. Актуалният заместник министър на икономиката Кире Наумов ще оглави Банката за развитие, Кире Колемишевски ще бъде новият заместник министър на икономиката, а Неджат Мехмедович ще бъде заместник министър за политическата система.

На заседанието снощи на Централния комитет на СДСМ бяха избрани новите заместник председатели на партията, а това са Коста Петров, Оливер Спасовски, Мухамед Зекири, Мила Царевска и Дамян Манчевски. Постовете си напускат Петре Шилегов и Фросина Ременски, отбелязва "Независен весник".

"Нова Македония" съобщава, че съдът е отхвърлил жалбата на специалния прокурор Катица Янева за определения й 30 дневен арест. Това означава, че Янева остава в следствения затвор в Шуто Оризари. Ръководителката на Специалната прокуратура е заподозяна в злоупотреба със служебно положение и власт. Ако й бъде предявено обвинение и тя бъде осъдена, е заплашена с най-малко три години затвор, пише "Нова Македония".

"Слободен печат" съобщава, че Катица Янева с полицейска охрана е заминала вчера от затвора в Скопие в Гевгелия за погребението на майка си. На Янева било позволено да се прости с майка си в моргата, където й прилошало. Полицията не й позволила да отиде до гробището и веднага я върнала обратно в Скопие в следствения арест, където е задържана за 30 дни.

Горди сме, че като власт създадохме условия независимата правосъдна система да работи и да върне правовия ред, заяви премиерът Зоран Заев след заседанието на Централния комитет на управляващата партия, съобщава вестник "Нова Македония". Вярваме в презумпцията за невинност и вярваме, че със силата на аргументите трябва да се доказват постъпките за възможна криминална дейност на всеки, който евентуално е сгрешил пред закона. Вярвам, че това са правилни стъпки. Такива случаи са мъка и са трудни за всички в обществото, но същевременно са предизикателство, заявил Заев, намеквайки за ареста на Катица Янева и случая "Рекет", пише вестник "Нова Македония".

Последвайте канала на

БТА
267 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини