Сръбски политик подкрепи хърватския президент за ислямистка Босна

  • 01 август 2019 11:23

  • 798
  • 0
Сръбски политик подкрепи хърватския президент за ислямистка Босна
© Getty (архив)

Думите на хърватския лидер Колинда Грабар-Китарович, че  Босна и Херцеговина е нестабилна държава, контролирана от войнствени мюсюлмани, никак не са лишени от основание, каза сръбският член на Президентството на балканската страна Милорад Додик пред белгрдаското радио Б92.

"Всички много добре знаят, че босненските мюсюлмани са сред най-многобройните бойци в "Ислямска държава" (ИД) в Ирак и Сирия, дошли от Европа. Те са извършители на няколко кървави атентата в Близкия изток. Ето защо аз лично смятам, че думите на президента на членката на Европейския съюз никак никак не са лишени от основание. Нейното изказване не е направено просто така. Аз също съм убеден, че госпожа Грабар-Китарович не е визирала всички мюсюлмани", заяви сърбинът.

В. Джерусалем пост публикува статия, в която написа, че хърватският президент е казала, че Босна е нестабилна държава. Нейните думи бяха посрещнати остро в Сараево. Грабар-Китарович заяви, че не е правила такова изказване.

Босна и Херцеговина се управлява от Президентство, чиито ръководители се сменят на ротационен принцип на осем месеца. Във върховния орган на властта са представени трите най-големи етнически общности в страната (босненски мюсюлмани - Шефик Джаферович, сърби и хървати - Желко Комшич).

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
798 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини