Зоран Заев: Не народът, а Груевски и Ко крадяха история

  • 23 юли 2019 11:21

  • 1898
  • 1
Зоран Заев: Не народът, а Груевски и Ко крадяха история
© Getty (архив)

Бившият премиер Никола Груевски и неговото обкръжение крадяха история от нашите съседи, а не нашият народ, заяви македонският министър-председател Зоран Заев във Facebook.

Лидерът на правителството в Скопие използва най-популярната социална мрежа, за да поясни думите си, казани пред гръцката телевизия Алфа. Както вече писахме, Заев пред медията заяви, че Македония е присвоявала факти от миналото на свои съседи. Думите му предизвикаха остра реакция сред македонците в страната и в чужбина.

"Не нашият народ, а Груевски и Ко крадоха история. Предишните управляващи създадоха добре смазаната пропагандна машина, която 10-11 години се занимаваше с присвояване и изопачаване на фактите от миналото на близки и далечни народи в името на етническото инженерство. Тази политика имаше тежки последици и за обикновените хора, и за страната като цяло. Тя ни хвърли в мазето на Европейския съюз и НАТО", категоричен бе той.

Заев също посочи, че страната му се е справила с негативните  последици от политиката на предишните управляващи и върви успешно към евроатлантическите структури.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1898 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ОМО ИЛИНДЕН ПИРИН

2019.07.23 | 13:53

1

Македония винаги ке си остане во српска орбита умрете от яд

Добави коментар

Водещи новини