Заев: Всички нелегални обекти в Охрид трябва да бъдат разрушени

  • 18 юли 2019 15:10

  • 749
  • 0
Заев: Всички нелегални обекти в Охрид трябва да бъдат разрушени
© Getty Images/Guliver (архив)

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев обяви, че ще отнеме правомощията на община Охрид, ако кметът Константин Георгиевски не изпълни инструкциите на ЮНЕСКО и не разруши нелегалните обекти на съветника Нефи Усеини и още общо 1076 нелегално изградени обекти, съобщи Танюг.

Както съобщи порталът А1 Заев заяви, че всички нелегални обекти трябва да се разрушат, тъй като това се изисква от закона, а допълнителна причина са препоръките на ЮНЕСКО.

Разговарях с кмета на Охрид и той трябва да постъпи в съответствие със закона. Ако не направи това, ще му отнема правомощията, както предупредих и кмета на Струга Рамиз Мерко, заяви Заев на пресконференция в Скопие.

Нефи Усеини е общински съветник в Охрид, а също така е собственик на нелегално изграден обект в града. ЮНЕСКО на последната си среща в Баку, Азербайджан, взе решение Охридският регион да остане в списъка на световното културно наследство, но също така наложи на властите в Северна Македония да разрушат всички нелегално изградени обекти в този регион до февруари идната година.

Последвайте канала на

БТА
749 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини