Пендаровски: Ред е на Европа да изпълни това, което е обещала

  • 16 юли 2019 14:50

  • 306
  • 1
Пендаровски: Ред е на Европа да изпълни това, което е обещала
© Прессекретариат на държавния глава (архив)

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски заяви, че е недоволен от скоростта, с която се движат страните от Западните Балкани към европейското семейство, като подчерта, че Европа трябва да бъде по-решителна по този въпрос, предаде агенция МИА.

В интервю за черногорската телевизия РТЦГ Пендаровски изтъкна, че европейската перспектива на Западните Балкани няма алтернатива, но е притеснен, че тя е "замъглена" в последно време, а пътят към членство в ЕС е бавен и неизвестен.

"Надявам се, че това ще върви по-бързо. Какво послание е това за нас, които още не сме започнали преговори. Ако вие /Черна гора/ преговаряте 7 години и все още няма светлина в края на тунела, тогава какво да кажа на моите граждани в Северна Македония, колко ще продължава това, 15-20 години?", каза Пендаровски в интервюто.

Макар че се очакваше Северна Македония и Албания да получат дати за преговори с ЕС миналия месец, решението беше отложено.

"Всичко, което поискаха от нас, всичко изпълнихме, включително и трудните компромиси. Сега е ред на Европа да изпълни това, което е обещала", каза Пендаровски.

Последвайте канала на

БТА
306 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.07.16 | 15:34

1

Ти какво искаш, да си присвояваш чужда история, и да те приемат още утре за член на Европа. Малко трябва да почакаш за да узрееш. Не може още от вратата, за краката.

Добави коментар

Водещи новини