Историческа сабя получи Еманюел Макрон в Белград

  • 16 юли 2019 14:05

  • 613
  • 1
Историческа сабя получи Еманюел Макрон в Белград
17 38дни
© Getty (архив)

Историческа сабя получи френският президент Еманюел МакронЕманюел МакронЕманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 г. в град Амиен. Той е най-младият президент на от сръбския си колега Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград., написа белградският в. Курир.

Стопанинът на Елисейския дворец е бил дарен от домакина с реплика на хладното оръжие, използвано от кавалерията на балканската държава от 1895 до 1920 г. в края на първи ден от визитата си в Белград. Сабите са били изготвяни от френски оръжеен концерн. Държавният глава на западноевропейската страна днес заедно с Вучич, сръбския премиер Ана Бърнабич и други официални лица е посетил белградската крепост Калемегдан.

Макрон във вторник е заявил, че ще се опита да възстанови диалога между Сърбия и Косово. Двете балкански държави са прекъснали двустранните преговори под егидата на Европейския съюз заради високите вносни мита за сръбски стоки, въведени от Прищина.

Вучич от своя страна е предположил, че може да се срещне с политици от най-младата балканска държава във френската столица през септември.

Макрон се е срещнал и със студенти от местен университет и към 15 часа българско време е отлетял за родината си.

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
613 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.07.16 | 14:31

1

Не го заслужава

Добави коментар

Водещи новини