Хашим Тачи: Прешевската долина трябва да се присъедини към Косово

  • 27 май 2019 12:46

  • 770
  • 2
Хашим Тачи: Прешевската долина трябва да се присъедини към Косово
© Getty Images/Guliver (архив)

Президентът на Косово Хашим Тачи заяви, че е посветен на корекцията на несправедливостта към Прешевската долина и албанците, съобщава белградският вестник "Блиц".

Прешевската долина трябва да се присъедини към Косово, така както Косово би трябвало естествено да се присъедини към Албания, под общия чадър на ЕС или само под албански чадър, ако ЕС продължи да затваря своите врати за нас, написал Тачи във Фейсбук, реагирайки на призива на лидера Демократичния съюз на Косово Иса Мустафа за помирение между Тачи и бившия албански президент и премиер Сали Бериша.

Тачи, както пише "Коха диторе", благодарил на Мустафа за съветите, изтъквайки, че няма никакви вреди от дебати и представяне на различни виждания за осъществяването на общата цел.

Националният съюз е в умовете и душите на всеки албанец. Хайде да направим това заедно и да го превърнем в реалност, написал Тачи.

Последвайте канала на

БТА
770 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
jon thompson

2019.05.31 | 04:18

2

още един резултат на американските -братя наркодильри

Stamat

2019.05.28 | 12:54

1

Премиерът на Албания Еди Рама преди 10 дена каза, че няма такова нещо като Велика Албания, а този помияр говори за присъединяване на Косово към Албания! А сега кажете,че някой не го подтиква за това!

Добави коментар

Водещи новини