Ердоган отхвърли критиките на Запада за повторението на изборите в Истанбул

  • 12 май 2019 14:23

  • 1450
  • 2
Ердоган отхвърли критиките на Запада за повторението на изборите в Истанбул
© Getty Images/Guliver

Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва отхвърли международните критики във връзка с оспорваното решение за повторение на местните избори в Истанбул, съобщи ДПА.

Нашият народ няма да се огъне пред тези заплахи, този език на натиска, заяви Ердоган в телевизионно обръщение по време на вечеря ифтар в Истанбул.

Тези, които се опитаха да свалят избрания държавен глава на Венецуела, не могат да ни говорят на нас за демокрация, добави той.

В понеделник турската Висша избирателна комисия нареди изборите в Истанбул, които бяха спечелени от опозиционната Народнорепубликанска партия, да бъдат повторени на 23 юни.

Комисията се позова на нередности, посочени от управляващата Партия на справедливостта и развитието на Ердоган. Народнорепубликанската и други партии обвиниха Ердоган в политическа намеса в изборния орган.

Решението бе критикувано от западните партньори на Турция, включително САЩ. Вашингтон в сряда призова Анкара да проведе изборите в Истанбул в съответствие с международните си ангажименти, призовавайки за свободни и честни избори.

Последвайте канала на

БТА
1450 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Тъпак

2019.05.12 | 15:24

1

Нагъл алчен старец,който след като загуби изборите ще бъде разпнат от собствения си народ.алелуя

Mnogo po umen ot tikvun kenefski

2019.05.12 | 18:41

2

lainata na evropa tikvunski

Добави коментар

Водещи новини