Новоизбраният президент на Северна Македония: Посещението на папата да бъде повод за обединение

  • 07 май 2019 18:12

  • 570
  • 0
 Новоизбраният президент на Северна Македония: Посещението на папата да бъде повод за обединение
© Getty Images/Guliver (архив)

Посещението на папата е хубав повод да се сплотим и да оставим настрана политическите различия, защото това е нашата родина, резервна нямаме, в нея ще останем да живеем независимо от всички различия, които имаме помежду си, заяви днес новоизбраният президент на Северна Македония Стево Пендаровски, цитиран от агенция МИА.

В изявление за ТВ 24 Пендаровски каза, че най-важно за всички е да живеят в мир, разбирателство и взаимно уважение. Управляващите и опозицията трябва да работят за държавата въпреки политическите си различия, подчерта още веднъж Пендаровски.

Новоизбраният президент, който присъства на срещата на Папа ФранцискПапа Франциск Франциск (на латински: Franciscus PP.), до избирането си Хорхе Марио Берголио – римски папа от 13 март с държавното ръководство в президентската вила Водно, не пожела да коментира речта на предшественика си Георге Иванов.

"Не бих искал да използваме това важно събитие /посещението на папата/, за да затънем в злободневната политика. Мисля, че трябва да се съсредоточим върху главните послания на папата", каза Пендаровски.

Последвайте канала на

БТА
570 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини