В Истанбул излязоха на протест срещу повтарянето на кметския вот

  • 07 май 2019 09:24

  • 1125
  • 0
© Getty (архив)

Хиляди жители на Истанбул излязоха снощи на протест срещу решението на Висшата избирателна комисия за насрочването на нов вот за кмет, предаде Би Би Си.

Демонстрации са били проведени в няколко района на най-големия турски град (Бешикташ, Кадъкьой, Шишли и други). Хората бяха излезли по улиците, за да изразят несъгласието си срещу постановлението на институцията за провеждането на частични местни избори на 23 юни.

По-рано от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) на президента Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва бяха заявили, че изборният процес е бил манипулиран и заради това кандидатът на най-голямата опозиционна сила в страната Народнорепубликанската партия (НРП) Екрем Имамоглу е станал кмет.

Според британската медия снощните протести може да се превърнат в масово недоволство. Би Би Си припомни за решението на управата на града да построи мол на площад "Гези" в Истанбул през 2013 г. стана повод за демонстрации срещу Ердоган.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1125 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини