Вижте рухването на 4-етажна сграда в Истанбул

  • 23 април 2019 06:19

  • 1497
  • 0
Вижте рухването на 4-етажна сграда в Истанбул
© gettyimages

4-етажна сграда рухна в Истанбул. Няма жертви и пострадали при инцидента, съобщава БНР.

Започнало е контролирано разрушаване на друга съседна 5-етажна сграда поради опасения, че тя също може да рухне. Инцидентът се разигра в квартал "Кяътхане".

Жилищната постройка е била евакуирана преди да се срути, след като преди това рухва подпорната стена на изкоп за основи на сграда в близост до нея. Причина за рухването са води от друга съседна сграда, които са подкопали бетонната стена. Първоначално са били евакуирани 10 съседни сгради, а впоследствие броят им нараства на 21.

На мястото на инцидента са пристигнали областният управител, кметът на района и кметът на Истанбулската голяма община. Те съобщиха, че се извършват съответните проучвания на място.

Припомняме, че на 6 февруари тази година 7-етажен блок се срина в района „Картал“ в азиатската част на града. Тогава загинаха 21 души, а 14 бяха спасени. Част от етажите на сградата се оказаха незаконно построени. Истанбул е изграден в хълмист район, а подпочвените води, гъстотата на строителството и други проблеми водят до подобни инциденти.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1497 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини