Сърбите по-толерантни към евреите и мюсюлманите от съседките си

  • 10 април 2019 20:16

  • 786
  • 1
Сърбите по-толерантни към евреите и мюсюлманите от съседките си
© Pixabay

Сърбите са по-толерантни към евреите и мюсюлманите от повечето страни в Централна и Източна Европа, показват резултатите от обширно проучване на американския Пю рисърч сентър /Pew Research Center/, цитирано от Танюг. Според проучването 43 процента от сърбите биха приели мюсюлмани в семейството си, а 61 процента нямат нищо против евреи в семейството си.

Във фокуса на проучването, при което са анкетирани 56 000 души в 34 страни в Европа от 2015 до 2017 г., са религията, еднополовите бракове и абортите. Резултатите са публикувани на сайта на Пю рисърч сентър.

По въпроса за легализацията на абортите сърбите са се проявили като малко по-толерантни - 63 процента са подкрепили аборта като законно право на жената.

Що се отнася до еднополовите бракове обаче, мнозинството сърби /83 процента/ са против тях и по този показател страната е на шесто място от 34 страни. Седемдесет и осем процента от сърбите смятат, че да си православен, означава да си "истински сърбин", което поставя Сърбия на трето място сред държавите с нисък праг на толерантност към другите религии.

Шейсет и пет процента от анкетираните сърби смятат, че тяхната нация е по-добра и по-важна от другите. Общият извод от проучването е, че населението на Централна и Източна Европа е по-нетолерантно към мюсюлманите, евреите, еднополовите бракове и абортите в сравнение със Западна Европа.

Последвайте канала на

БТА
786 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.04.10 | 23:05

1

Тези ,които унищожиха 6млн.евреи са по-толерантни към евреите от българите, които спасиха 45хил.евреи от Хитлер с цената на живота на Цар Борисlll! Именно те ще определят критериите, че именно сърбите са най..толерантни от Централ. и Източна Европа, които унищожиха над 200хил.мюсюлмани от Босна и принудиха НАТО да ги бомбардира, за да спре този геноцид!!! Кой ги измисля тези смешни анкети? Може би Сорос и компания в зависимост от нуждите му за инвазия на световния терен!!! Сорос е момчето за всичко на клана Ротшилд!
Жалко, че в новия световен ред отново на преден план излизат еврейските финансови акули и нищо не може да ги спре. Може би Китай ще се опита да решава някои проблеми въпреки тях но накрая ще го обяздят и него и ще се окаже, че в Китай са повече евреи от будисти, комунисти и християни взети заедно.

Добави коментар

Водещи новини