Турция отрича военните учения да са свързани със смърт на делфини в Егейско море

  • 10 април 2019 13:05

  • 451
  • 0
Турция отрича военните учения да са свързани със смърт на делфини в Егейско море
© Pixabay

Турската армия отхвърли твърдения, че нейни военни учения може да са причинили нарастване на случаите на смърт на делфини в Егейско море, предаде Асошиейтед прес.

Тези твърдения бяха отправени от гръцки институт за опазване на морската флора и фауна, според който "необичайно големият" брой мъртви делфини в Егейско море през последните седмици може да е свързан с учения на турските военноморски сили в региона.

Турската армия публикува вчера в Туитър видео и снимки на делфини, които щастливо придружават плавателните съдове по време на маневрите. Армията посочи, че въоръжените сили "запазват чувствителност към околната среда дори по време на операции" и че по време на учението са проявили "съзнателност за закрила на нашите приятели в морето".

Според гръцкия институт Архипелагос петнайсет мъртви делфина са намерени на гръцкия остров Самос и на други места в гръцки води от края на февруари насам. Институтът отбеляза, че смъртните случаи са достигнали връхната си точка след турските учения от 27 февруари до 8 март, при които били използвани сонари и истински боеприпаси.

Последвайте канала на

БТА
451 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини