Турски кмет загуби вота и разруши построена от него детска площадка

  • 04 април 2019 16:44

  • 4394
  • 1
Турски кмет загуби вота и разруши построена от него детска площадка
© Getty (архив)

Кмет на турско село разруши детска площадка, построена по време на управлението му, след като загуби поста си на  местните избори на 31 март, написа анкарският в. Хюриет.

Мехмет Акьол, който е бил начело на черноморското с. Йенидоганлар през последните 20 години, се е разочаровал от волята на гласоподавателите. Той е наел работници, които са разрушили съоръжението и извозили останките от детската площадка с камион в неизвестна посока.

Постъпката на Акьол е предизвикала остра реакция сред съселяните му. "Аз разбирам неговото огорчение. Но не разбирам защо децата ни трябва да страдат заради политиката", е казал жител, наречен Ахмет Челик.

Загубилият властта кмет е отговорил на критиките. "Детската площадка е построени с мои пари и аз имам правото да се разпореждам с нея", е заявил той.

Днес турски медии съобщиха, че в Истанбул е започнало повторно преброяване на бюлетините. По данни към този момент кандидатът на опозиционната Народнорепубликанска партия Екрем Мачоглу е запазил преднината си.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
4394 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.04.04 | 18:53

1

Без коментар, турска работа

Добави коментар

Водещи новини