Аудиозапис разкри последните думи на пилота на падналия в Македония самолет

  • 03 април 2019 13:48

  • 22031
  • 0
© Pixabay

Излезе аудио запис от разговора, проведен между контролна кула в Македония и пилота, управлявал разбилия се български самолет, при който загинаха четирима българи

На записа се чува как пилота Георги Бошнаков разговаря с кулата, след като усетил турбуленция. Ръководителят го пита дали все още има проблеми, на което Бошнаков отговаря, че вече няма, но има голям облак, през чиито процеп може да види земята. Комуникацията започва на английски, а след това ръководителят на полетите упътва пилота на запад на македонски език. След това има диалог между ръководителите на полети.

„Може да лети над Солунската Глава, няма облаци, със сигурност е чисто и с база над 300 метра над върха“.

„Да, но пилотът каза, че е бурно и го няма на радара“, разговарят контрольорите. След това се чува, че контролът на полета от Скопие вика Бошнаков, но отговор не последва. 

Припомняме, че загиналите са баща, майка и две деца, граждани на България. Самолетът е летял от Охрид за София. 

По неофициална информация, загиналите са Георги Ангелов Бошнаков (1970), Калина Цонева Корнайева (1972), Гергана Георгиева Бошнакова (2000) и Биляна Георгиева Бошнакова (2005). Остатъците от самолета са забелязани от хеликоптери и спасителни екипи на местното Министерство на вътрешните работи.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
22031 0

Свързани новини

Водещи новини