Ердоган: Аз отговарям за икономиката на Турция

  • 28 март 2019 18:14

  • 1913
  • 3
Ердоган: Аз отговарям за икономиката на Турция
© Getty Images/Guliver

Турският президент Реджеп Ердоган заяви днес, че той отговаря за икономиката на страната и добави, че неговото правителство е осуетило атаки срещу турската лира, съобщава турският телевизионен канал НТВ. Той заяви това в реч на предизборен митинг в град Хаймана в окръг Анкара.

Ние преживяхме период, когато курсът на долара надхвърли 7 лири, а лихвите надхвърлиха 40 процента. Веднага взехме мерки, осигурихме контрол и предприехме стъпки, които да върнат икономиката в ресли, каза Ердоган, припомняйки рязкото обезценяване на турската лира през август, което определи като резултат от атака на международни финансови институции срещу турската икономика.

В края на миналата седмица пак предприеха подобна инициатива.

За два дни осуетихме тази атака, добави Ердоган. След изборите ние ще осъществим бързо структурни реформи, които ще направят нашата икономика по-силна спрямо подобни атаки, обеща Ердоган.

Последвайте канала на

БТА
1913 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Домус Домус

2019.03.29 | 01:22

3

Само свинско за Ердоган Бунак, баш ахмак.

Skroutz

2019.03.28 | 20:37

2

Ти ще одговаряш пред Създателя ни!

Бойко, Красимир и Местан също

2019.03.28 | 18:24

1

Сити Клиник и Токуда вече са Бадем. Така милиарди от България изтичат в Турския бюджет включително и от нашата здравна каса. Летището е на масата под която са трансферите с подкупите. Самолетите над България ще се ръководят от чужда държава, както и проверката на пътниците преди полет.

Добави коментар

Водещи новини