Протестиращи в Белград пробиха защитните заграждения и стигнаха до входа на президентството

  • 17 март 2019 14:15

  • 1589
  • 4
Протестиращи в Белград пробиха защитните заграждения и стигнаха до входа на президентството
© gettyimages

Демонстранти пробиха защитната ограда и стигнаха до входа на сградата на сръбското президентство, съобщи Танюг, цитирана от БТА. Няколко хиляди души се събраха в знак на протест срещу управляващите днес.

Вучич отправи обидни квалификации по отношение на лидерите на опозицията. Той нарече Бошко Обрадович – фашист, а Драган Джилас - „олигарх“.

В момента, когато президентът  Вучич започна обръщението си, част от протестиращите пробиха загражденията и стигнаха до входа, където жандармерията ги спря.

Протестиращите скандират: "Край с него", "Арестувайте Вучич" ,"Оливер Иванович" (името на косовския сръбски лидер, за който опозицията твърди, че е убит по нареждане на Вучич).

Няколко часа по-рано протестиращите нахлуха в сградата на държавната телевизия РТС. Влезлите в сградата искаха да се включат в централните новини, за да обяснят защо в продължение на три месеци протестират. В декларация на опозиционния "Съюз за Сърбия", който организира протеста, призоваха за оставката на вътрешния министър Небойша Стефанович и на самия Вучич.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1589 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
българин

2019.03.17 | 17:29

4

Сърбите усетиха , че Вучич ги тласка към Путя и затова ще го махнат позорно !!! Никой в целия свят не иска приятелство с руските пиялки и бандюги !!!!! Щом и Молдова , че и Беларус почнаха да се ослушват и дърпат, работата е ясна !!!!

2019.03.17 | 16:42

2

За това Сърбите са се освободили сами от Турското робство а не като Бълагрите са дремали както и сега го правят многогггооооо добре

ТОВА НЕ СА СЪРБИ

2019.03.17 | 16:51

3

А ПЛАТЕНИ ПОДЛОГИ НА ЕВРЕЙНА СОРОШ.

боби

2019.03.17 | 16:27

1

Чичко Сорос нещо мъдри в Сърбия! Нещо цветно, я Майданче!!

Добави коментар

Водещи новини