Протестите в Сърбия приключиха, нов се планира още днес

  • 17 март 2019 07:23

  • 477
  • 1
Протестите в Сърбия приключиха, нов се планира още днес
© Pixabay

Протестите в Белград приключиха и хората се разотидоха по домовете си, след като специалните сили на сръбската полиция изведоха протестиращите от сградата на националната телевизия РТС, предаде ТАСС.

Опозиционните лидери Драган Джилас и Бошко Обрадович, лидер на партия "Двери", бяха сред последните изведени от сградата на РТС. След това събралите се опитаха отново да проникнат в сградата, но полицията ги избута с щитове.

Обрадович призова протестиращите да продължат акцията си днес пред президентския дворец, където президентът Александър Вучич ще направи обръщение във връзка с проникването в сградата на РТС. "Приятели, мисля, че всички ние ще отидем утре на това обръщение и ще поискаме оставката му. До утре по обяд край президентския дворец", призова той.

Вътрешният министър Небойша Стефанович обеща вчера на извънредна пресконференция, че всички участници в протеста, влезли в сградата на РТС, ще бъдат наказани.
Министърът на отбраната Александър Вулин нарече протестиращите "фашисти" и заяви, че те трябва да бъдат строго наказани. Това беше първият инцидент след месеци мирни протести срещу Вучич, отбелязва Асошиейтед прес.

Последвайте канала на

Нора Виткова
477 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.03.17 | 11:49

1

У нас всички спят спокойно

Добави коментар

Водещи новини