За седмица грипа в Северна Македония взе 8 жертви

  • 08 март 2019 09:00

  • 267
  • 0
За седмица грипа в Северна Македония взе 8 жертви
© Pixabay

Институтът за обществено здраве информира, че през изминалата седмица са били регистрирани осем смъртни случая от грип, съобщава скопският вестник "Слободен печат". 

Става дума за пет лица от Скопие и по един от Делчево, Охрид и Кавадарци. Възрастта на починалите е от 12 до 70 години, пише изданието. Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, гостувайки в телевизия Алфа, съобщи, че в неделя ще се състои лидерска среща с премиера Зоран Заев и на нея ще се говори за три ключови въпроса, съобщават скопските издания.

Според Мицкоски ще се разговаря за три въпроса - президентските избори, които предстоят като условие за интегриране в структурите на НАТО и ЕС, реформаторските закони и проектозакона за бъдещето на специалната прокуратура, който е в работна версия. Според Мицкоски честните избори са задължително условие за това дали Македония е общество, което трябва да бъде част от ЕС.

От мен лично никога няма да чуете да казвам Северна Македония. Това заявила кандидатката за президент на ВМРО-ДПМНЕ професор Гордана Силяновска Давкова, която вчера осъществи среща с граждани от община Радовиш, съобщава вестник "Вечер". Пред голям брой граждани Давкова подчерта, че страната има наследено име и вековно задължение да го предаде на бъдещите поколения, добавяйки, че тя лично няма да употребява новото име Северна Македония.

Последвайте канала на

БТА
267 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини