Тръмп поздрави Ципрас за ратификацията на Преспанското споразумение от Гърция

  • 21 февруари 2019 09:17

  • 266
  • 2
Тръмп поздрави Ципрас за ратификацията на Преспанското споразумение от Гърция
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския изпрати писмо до гръцкия премиер Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли, в което го поздравява за ратификацията на Преспанското споразумение от гръцкия парламент, съобщи АНА-МПА.

В писмото си Тръмп определя споразумението като историческо постижение за Балканите, както и като доказателство за смелостта на лидерството на Ципрас.

По-нататък американският президент казва, че Гърция е доказала, че е стълб на сигурността в един сложен регион и изразява надежда, че споразумението ще бъде вдъхновение и за други страни от региона да решат висящи спорове в двустранните си отношения.

Тръмп заявява отново, че Гърция е важен съюзник и партньор на Съединените щати и че очаква сътрудничеството между двете страни да продължи в полза на гарантирането на мира и благоденствието в Източното Средиземноморие и Балканите.

Последвайте канала на

БТА
266 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
джендармеристи

2019.02.21 | 17:34

2

Цвък Молитвата и Боко Т...та с нетърпение очакват деня,в който ще подпишат Истамбулската конвенция,за да може Тръмпела да ги поздрави.

Cпopeд koминтepнa имaлo мakeдoнcka нapoднocт

2019.02.21 | 12:06

1

и мakeдoнckи eзиk. Okaзa ce чe нe билo тaka, cпopeд CAЩ, EC и тyзeмнaтa aдминиcтpaция в Бългapия имaмe ceвepнoмakeдoнcka нapoднocт и ceвepнoмakeдoнckи eзиk! Въпpoc: Koи глacyвaxa eдинoдyшнo зa пpeдaтeлcтвoтo cпpямo бългapckият нapoд и бългapитe ocтaнaли извън пpeдeлитe нa гpaницитe ни?!

Добави коментар

Водещи новини