Хиляди протестираха срещу президента на Черна гора Джуканович в Подгорица

  • 17 февруари 2019 07:08

  • 861
  • 1
Хиляди протестираха срещу президента на Черна гора Джуканович в Подгорица
©

Няколко хиляди души протестираха снощи в Подгорица срещу правителството на президента на Черна гора Мило Джуканович заради обвинения в корупция, предаде Асошиейтед прес.

Демонстрантите в столицата на Черна гора скандираха "Мило - крадец" и "Оставки", настоявайки и за оставката на премиера Душко Маркович, близък до Джуканович. Синиша Грубиша, една от организаторките на протеста, призова за смяна на властта, предаде Франс прес.

Това е вторията демонстрация от началото на февруари в черногорската столица, организирана от гражданската инициатива "Движение-бунт 97 000". Протестите започнаха, след като бивш приближен на Джуканович обвини в корупция президента и неговата Демократична партия на социалистите.

Много демонстранти носеха пликове като символ на скандала. Бизнесменът Душко Кнежевич, разследван за предполагаемо пране на пари (на обща стойност 500 милиона евро), неотдавна разкри, че е дарил 97 000 евро в брой (в плик) на партията на Джуканович преди парламентарните избори през 2016 г. Лидерите на партията в крайна сметка признаха, че бизнесменът, който избяга в Лондон, е направил дарението. Агенцията за борба с корупцията установи, че партията е нарушила закона за финансиране на политическите формации.

Организаторите призоваха за нов протест следващата събота.

Последвайте канала на

БТА
861 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Опорна точка

2019.02.17 | 09:14

1

А руснаците кога ще протестират срещу шайката в Кремъл? Кога?....чини ми се нивга,оти Решетников ги е упоил ги ги

Добави коментар

Водещи новини