Реджеп Ердоган: ПКК ни тероризираше с храни

  • 12 февруари 2019 10:25

  • 1378
  • 1
Реджеп Ердоган: ПКК ни тероризираше с храни
© Getty (архив)

Забранената Кюрдска работническа партия (ПКК) е виновна за високите цени на храните, каза турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва, написа анкарският в. Хюриет.

Държавният глава вчера се срещна с представители на местните власти и коментира поскъпването на редица стоки от първа необходимост в страната. "Терористите посегнаха на най-ценното – на нашата трапеза. Те умишлено скриха продукти от търговската мрежа и ги продаваха на по-ниски цени и не плащаха данъци. Заради това цените на патладжаните и други зеленчуци и плодове скочиха много и станаха недостъпни за много наши съгражданка", каза той.

По думите на президента наскоро в Югоизточна Турция (райони с компактно кюрдско население) силите за сигурност са провели операция, при която са били са били арестувани десетки души. "Ние сложихме край на тази война срещу нас", категоричен бе той.

След изказването на Ердоган цените доматите, чушките и други селскостопански продукти паднаха наполовина. Анкара също заяви, че 76 фирми са били глобени общо с 810 000 турски лири (около 136 000 евро) заради спекула.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1378 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
аз

2019.02.12 | 10:55

1

Боже, боже?! Как още не се обявил за социализъм?! А, да! Сещам се! ПКК се обявяват за социализъм - няма как и той!

Добави коментар

Водещи новини