Сръбски министър за предсрочен вот за парламент: Сега му е времето

  • 11 февруари 2019 14:08

  • 264
  • 0
Сръбски министър за предсрочен вот за парламент: Сега му е времето
© Getty (архив)

Сега му е времето в страната да бъдат проведени предсрочни парламентарни избори, каза сръбският министър на търговията, туризма и телекомуникациите Расим Ляич пред местното радио Б92.

По думите на вицепремиера в правителството на Ана Бърнабич има две основни причини гражданите на западната  ни съседка да отидат предсрочно до урните, за да изберат нов парламент тази, а не когато изтича четиригодишния мандат на сегашната Скупщина – през 2020 г.

"Първата е, че правителството трябва да има  широка обществена подкрепа, за да може да се реши проблема с Косово", посочи Ляич. "Втората причина са протестите. Демонстрациите показват, че има бойкот на тази Скупщина и оспорване на легитимността на правителството. Ето защо нека да постъпим като цивилизовани хора. Във всички  нормални страни идването и падането от власт се решава с бюлетини", заяви още той.

Лидерът на Социалдемократическата партия допълни, че въпросът за предсрочен вот за Скупщина трябва да се реши от президента на страната Александър ВучичАлександър ВучичАлександър Вучич – сръбски юрист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 г. в Белград.. "Ние ще продължим да сътрудничим с държавния глава", каза още Ляич.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
264 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини