Бившият гръцки военен министър: Джордж Сорос разцепи кабинета

  • 28 януари 2019 15:41

  • 1119
  • 2
Бившият гръцки военен министър: Джордж Сорос разцепи кабинета
© Getty (архив)

Одобрението на т.нар. Преспанско споразумение е спонсорирано от Джордж Сорос, каза бившият гръцки военен министър Панос Каменос, написа атинският в. Катемерини.

Лидерът на партията "Независими гърци", която бе бяха коалиционен партньор на правителството на лявата формация, водена от премиера Алексис ЦипрасАлексис ЦипрасАлексис Ципрас – гръцки политик и премиер на страната от януари 2015 г. Ципрас е роден на 28 юли СИРИЗА, обвини американския милиардер, че е подкупил депутати, които подкрепиха документа. "Цялата тази история със Скопие бе сделка. Не може за няколко месеца над двадесетгодишните усилия на Гърция да бъдат сведени до нулата. Зад това стоят огромни финансови потоци. Аз не мога да кажа със сигурност дали тези хора са получили пари, но едно е сигурно - зад гласуването стои един човек. Неговото име е Джордж Сорос", категоричен бе Каменос. "Заради действията на този "бизнесмен" нашето правителство се разцепи и ние загубехме дълговодена битка, но не и войната", коментира водачът на дясната партия.

Парламентът в Атина в петък даде зелена светлина на документа, който сложи край на името спора за името на Република Македония. Споразумението бе подкрепен със 153 гласа в 300-местния парламент. За гласуваха депутатите от СИРИЗА (148 души), техен колега от лявата партия "Река" и отцепници от "Независими гърци".

Приемането на споразумението предизвика протести в цялата страна. Крайнодесни активисти се опитаха да нападнат вчера президента на страната Прокопис Павлопулос в Солун. Държавният глава посети втория по големина в страната града, за да отбележи Световния ден за възпоменание на жертвите на Холокоста.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1119 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ДМД

2019.01.28 | 20:38

2

Хамериканската демокрация в действие.

ApoloN

2019.01.28 | 17:28

1

Добър ден, Сорос мина и оттук за малко (платените протести), но видя че няма смисъл и продължи към съседките ни (нашо си) да се опита да ги разклати и тях. Целта му са гражданските войни и ползите от тях. Толкова много години практикува дяволското си дело и никой нищо не може да му каже. А е един вмирисан боклук, умирал и съживяван няколко пъти вече.. Като останалите масонски ла*на мръсни

Добави коментар

Водещи новини