Турция: Ударихме наркодилъри и иманяри на ПКК

  • 28 януари 2019 14:08

  • 1526
  • 0
Турция: Ударихме наркодилъри и иманяри на ПКК
© Getty (архив)

За две мащабни акции срещу наркодилъри и иманяри, свързани с Кюрдската работническа партия (ПКК), съобщи турското МВР.

Ръководителят на силовото ведомство в Анкара Сюлейман Сойлу заяви, че полицаи са конфискували повече от 1,5 тона хероин в югоизточната провинция Ерзерум. "При операцията бяха заловени 1536 килограма хероин. Това е най-голямата партида наркотик, хващана в историята на нашата страна", каза той. Сойлу заяви, че акцията е била проведена от 23 до 26 януари. "Тя завърши с ареста на ръководителя на организираната престъпна групировка", поясни министърът.

От Анкара съобщиха за още една операция. При операция на полицията в Истанбул бяха иззети над 2000 антични предмета. Конфискувани бяха и повече от 1000 римски и византийски монети, още почти толкова украшения и глинени съдове, и написан на ръка Коран. "Стойността на спасените културноисторически ценности е в процес на изчисления", пише в съобщението на МВР.

От институцията заявиха, че и наркодилърите, и иманярите са част от организирана престъпна групировка, свързана с Кюрдската работническа партия (ПКК). "Ние ударихме мафиотски обединения, които финансираха терористите", се посочва още в комюникето.

Информацията бе разпространена на фона на очакваната военна операция на турската армия в Северна Сирия. Президентът и върховен главнокомандващ Реджеп ЕрдоганРеджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и премиер. Роден на 26  февруари 1954 г. в Истанбул. Завършва заяви, че ще изчисти пограничните райони от терористи, както Анкара нарича действащите в Сирия кюрдски милиции.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1526 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини