Лошо време обхванаха Балканите

  • 04 януари 2019 16:26

  • 769
  • 0
Лошо време обхванаха Балканите
© Pixabay

Сняг и лошо време обхванаха Балканите, пише македонското електронно издание Курир.

От североизточната част на Европа на Балканите вчера нахлу студена вълна, която ще определя времето през следващите пет дни, като ветровете и снеговалежите обхванаха дори гръцките курорти.
Сняг е паднал и в Гърция.

В Солун и Атина се очаква сняг и поради студената вълна в гръцката столица се открива втори подслон за бездомните. Студената вълна ще доведе до изключително ниски температури в цяла Гърция.

В по-голямата част от Хърватия температурите бяха измерени през нощта, а в Риека тази сутрин беше измерена температура от минус 1.2 градуса по Целзий. В града и околностите снегът падна през нощта, което за известно време успя да задържи някои повърхности.

Хърватските метеоролози обявяват, че уикендът ще бъде по-студен, а в началото на следващата седмица вероятността от ниски температури отново се увеличава. По отношение на снега, засега се предвиждат слаби валежи.

В Сараево се очаква облачно време със сняг и максимална температура от минус два градуса по Целзий. В течение на деня, валежите ще отслабнат и постепенно ще спрат.
Прогнозата за Сърбия за днес е за студено време със слаби снеговалежи, главно в северната, западната и югозападната част на страната с леко увеличение на дебелината на снежната покривка. Нова снежна вълна ще нахлуе в Сърбия от север утре следобед.
В Черна гора се очаква променливо облачно време със слънчеви периоди и ниски температури в южните и централните райони. В северната част на страната ще бъде предимно облачно и много студено, със слаб сняг.

Последвайте канала на

Novini.bg
769 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини